Indrukwekkend! Dat waren de plannen van de architect die samen met zijn klant een bezoek bracht aan onze showroom voor het realiseren van 2 designtrappen in een nieuwbouw woning in de buurt van Breda.

De entree van de woning bestaat uit veel glas en open ruimtes en een loopbrug op verdiepingsniveau verbindt daar beide zijden van dit opvallende pand. Dit ruimtelijke gevoel en de combinatie met glas wenste men ook terug te laten komen in de nieuwe stalen en houten trappen.

De trap in de entree is het meest opvallend. Zodra u de woning via de voordeur betreedt, vormt deze moderne stalen designtrap het visitekaartje van de woning. Een opvallende zigzagboom uit staal in combinatie met extra diepe eiken treden leidt u naar de loopbrug op de eerste verdieping. Het meest opvallend aan deze trap is hekwerk dat wordt gevormd door grote glazen platen. De hoogste platen zijn wel tot 4 meter hoog uit één stuk en waren een hele uitdaging om te laten maken èn om te monteren. Het hekwerk op de trap loopt op de eerste verdieping door langs de open zijde van de vide en de lange zijde van de loopbrug.

Omdat TrapDirect reeds in een vroeg stadium van de bouw door de architect werd betrokken bij het ontwerp, konden noodzakelijke voorbereidingen tijdig worden getroffen. Zo is ter plaatse van de nieuwe trappen geen vloerverwarming aangebracht en liggen hier geen stalen balken zodat de trap en het glas hier degelijk geplaatst konden worden.

Voor de keldertrap werd gekozen voor een volledig houten trap op keepboom. De trapbomen liggen bij dit model trap onder de treden zodat de contouren van de treden een mooi designelement vormen. Ook is de trap iets van de muur af geplaatst, zodat een schaduwkant ontstaat om zo dit effect extra te versterken. Vanwege het ontbreken van een doorlopende wand aan de linkerzijde van de trap, werd een creatieve oplossing gevonden voor het monteren van een muurleuning. Een RVS staander vormt de start van de muurleuning; functioneel en mooi gecombineerd.

Indrukwekkend; dat zijn de trappen die TrapDirect in deze nieuwbouw woning in de buurt van Breda plaatsten. Ruimtelijk, modern, opvallend en tot in detail uitgewerkt!