Trapgat houten vloer

Voordat u een trap kunt plaatsen naar zolder, dient vaak eerst een trapgat in een houten vloer of betonnen vloer te worden gemaakt.
Een vaste zoldertrap is te groot om in het huidige vlizotrapgat geplaatst te worden en bovendien zit het vlizotrapgat meestal niet op de goede plaats.

Het maken van een trapgat in een houten vloer, wordt door Trap Montage gelijktijdig met het plaatsen van de nieuwe trap uitgevoerd. We verwijderen dan de huidige vlizotrap en zullen het oude vlizotrapgat dichten door middel van een houten plaat. Op de juiste locatie wordt het nieuwe trapgat in de houten vloer gezaagd en daar waar de raveling wordt onderbroken wordt een nieuwe houten balk geplaatst om de stevigheid van de zoldervloer te waarborgen.

Zelf doen

Indien gewenst is het zeker ook mogelijk om het trapgat in de houten vloer zelf te maken. Vaak is het nieuwe trapgat al aanwezig wanneer wij ter plaatse komen voor het inmeten van de nieuwe trap. Het is echter ook mogelijk om reeds een afspraak bij u ter plaatse te maken alvorens het nieuwe trapgat is gezaagd. TrapDirecht ontwerpt dan eerst de nieuwe trap waarbij de beloopbaarheid van groot belang is. Op basis van de daarvoor gewenste maten van de trap, volgt hieruit de maatvoering van het nieuwe trapgat. Deze wordt tijdig per mail verzonden, zodat het trapgat gereed kan zijn voordat de nieuwe trap wordt geplaatst.