Trappen bestaan in vele vormen, modellen en maten. Maar hoe weet u nu welke vorm trap het meest geschikt is in uw woning?  

Uiteraard is allereerst de beschikbare ruimte van invloed. Welke maat heeft het trapgat en welke hoogte moet de trap overbruggen? Voor sommige trapmodellen is meer ruimte nodig om een goede beloopbaarheid te kunnen garanderen. 

Ook moet er vaak rekening worden gehouden met een reeds aanwezige tweede trap. En hoe is de indeling op de verdieping waar de trap boven moet komen?  

TrapDirect adviseert u graag bij het kiezen van de juiste trapvorm. 

Gewenste Vorm – Gewenst Model – Op Maat 

Wanneer de trapvorm gekozen is, ligt vast of de trap recht wordt of bijvoorbeeld 1, 2 of 3 draaien gaat maken. 

Daarnaast dient bepaald te worden of u een open of een gesloten trap wenst. 

En als laatste is het ook van belang te bespreken of u een standaard trapboom wenst of liever iets meer opvallends zoals een trap op keepboom of in Z-design. 

Zijn de gewenste vorm en het gewenste model bepaald? Dan meten we de nieuwe trap tot op de millimeter nauwkeurig in. 

Stap-voor-Stap een nieuwe Trap

Op onze website vindt u een contactformulier dat u kunt gebruiken voor het aanvragen van een prijsindicatie. In dit formulier vult u in welk trapmodel u wenst.  

TrapDirect komt altijd ter plaatse voor het inmeten van de nieuwe trap. Enkel wanneer u bij zelfplaatsing de trap in losse onderdelen bestelt, kan hiervan worden afgeweken.  Tijdens de afspraak bij u thuis adviseren we met betrekking tot de beste vorm voor de nieuwe trap en na afloop ontvangt u een 3D-model van de nieuwe situatie. Zo krijgt u een goed beeld van de nieuwe situatie en de besproken trapvorm. 

Na uw akkoord wordt de nieuwe houten trap in onze fabriek te Waalwijk precies op maat vervaardigd en vervolgens door de TrapDirect trappenstellers bij u geplaatst. Afhankelijk van de trapvorm wordt de trap trede voor trede in het werk opgebouwd of juist eerst volledig gemonteerd en dan in één keer omhoog gezet. Aan het eind van de werkdag hebben uw ideeën vorm gekregen! 

Typisch TrapDirect 

Elke trap die wij maken is uniek. Materiaal, vorm, model en maat zijn variabel. Maar wat altijd van toepassing is op onze trappen is het volgende: 

Maatwerk: Elke trap wordt volledig op maat gemaakt voor een perfecte passing en vorm.

Uniek Design: Elke trap is stukwerk en ontstaat uit een unieke combinatie van materiaal, trapvorm, trapmodel, accessoires en afwerklaag.

Duurzaamheid: Bewuste inkoop van materialen houdt onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk dus geen tropische hardhoutsoorten. Onze volledig gerenoveerde fabriek produceert door middel van zelfopgewekte zonnestroom, nagenoeg al ons (hout)afval wordt circulair verwerkt en waar mogelijk is ons wagenpark elektrisch.

Trappenmaker sinds 1990: Bijna 35 jaar ervaring; in die tijd maakten we duizenden trappen!

10 Jaar Garantie: We bieden 10 jaar garantie op al onze trappen. We zijn trots op de kwaliteit van ons product.

Welke Trapvorm past bij U? 

Voor een adviesgesprek op locatie, kunt u eenvoudig een afspraak aanvragen door middel van het invullen van ons contactformulier. Liever een bezoek aan onze showroom te Waalwijk? Uiteraard behoort ook dat tot de mogelijkheden. 

Gerealiseerde trappen