Houten trap soorten

Al eeuwenlang is hout het meest gebruikte materiaal voor trappen. Makkelijk te bewerken, een ruime keuze aan kleuren en patronen en met een natuurlijke warme uitstraling. 

Houten trappen maken is een ambacht. Over elk detail van onze trappen hebben we nagedacht en het productieproces is geoptimaliseerd om perfecte passing en een minutieus niveau van afwerking te garanderen.  

De verschillende houtsoorten worden elk op hun eigen manier bewerkt. TrapDirect houdt van hout. 

Op Maat Gemaakte Houten Trappen – Prachtig Functioneel  

Een houten trap hoeft niet alleen functioneel te zijn maar kan daarnaast ook van toegevoegde waarde zijn voor de stijl van uw interieur. De verschillende houtsoorten hebben elk hun eigen uitstraling en kunnen naar wens opvallend aanwezig zijn of juist meer op gaan in de rest van het interieur. Een houten trap kan een modern designobject vormen of door haar nostalgische details juist aan tijden van weleer herinneren. Zelfs de meest eenvoudige trap wordt door TrapDirect in hoogwaardige materialen en met oog voor detail uitgevoerd en straalt daarmee kwaliteit uit. 

Rubberwood, Bamboe, Eiken en Grenen

Maar hoe nu een keuze te maken met betrekking tot de houtsoort? De verschillende soorten hout hebben allemaal een eigen kleur en tekening en kunnen met diverse oliën of lakken naar wens worden behandeld.  Hieronder een overzicht van de houtsoorten in het assortiment van TrapDirect: 

Rubberwood Trap:  Rubberwood staat bekend om zijn lichte kleur en mooie nerf. Het hout wordt opgebouwd uit lamellen, dus kleinere delen hout aan elkaar verlijmd Hierdoor ontstaat een bijzonder ‘geblokt’ patroon dat uitermate geschikt is voor toepassing in een fris en modern interieur. Rubberwood wordt veelal met vernis behandeld maar kan ook mooi zijn in de lichtere tinten van onze Monocoat olie.

Bamboe Trap:  Ofschoon officieel een grassoort en geen houtsoort, leent bamboe zich met zijn karakteristieke nerfstructuur en warme kleur uitstekend als materiaal voor trappen. Door het samenpersen van de bamboestengels ontstaat een massief materiaal dat qua hardheid te vergelijken valt met de meer gangbare hardhoutsoorten. Bovendien is bamboe vanwege de zeer korte groeitijd een erg duurzaam materiaal. Een uitstekend ecologisch verantwoord alternatief voor tropisch hardhout met een zeer mooie en warme uitstraling.

Eiken Trap:  Eikenhout is tijdloos en veelzijdig. Het heeft een warme tint en een prachtige nerf. Het eiken dat TrapDirect gebruikt is van hoge kwaliteit en heeft weinig tot geen noesten. Eiken is zowel voor moderne als klassieke trappen een geschikte keuze en wordt soms met vernis maar tegenwoordig meestal met een Monocoat Olie behandeld. Deze olie is in veel tinten verkrijgbaar en er is dan ook altijd een passende kleur te vinden die de trap met uw interieur verbindt. In een meer industrieel interieur wordt eiken vaak gecombineerd met zwarte details, zoals zwarte leuninghouders. De combinatie van zwarte trapbomen met eiken treden is echter ook indrukwekkend en momenteel veel gevraagd.

Grenen Trap: Grenenhout is een zachte houtsoort en ook deze houtsoort is opgebouwd uit lamellen. Veelal wordt grenen gebruikt voor trappen die dekkend worden geschilderd. Omdat het grenen dat TrapDirect gebruikt geen noesten heeft en deze dus niet los kunnen komen en er ook geen hars uit kan lopen, wordt het eindresultaat van een zwart- of witgelakte trap heel mooi glad.

Belangrijkste Kenmerken van Onze Houten Trappen

Maatwerk: TrapDirect fabriceert enkel maatwerktrappen. Elke trap is stukwerk en tot op de millimeter passend in uw woning.

Mooie Materialen: De verschillende houtsoorten hebben elk een unieke schoonheid en geheel eigen uitstraling.

Duurzaamheid:  We werken met hout uit verantwoorde bronnen en bieden mooie en duurzame alternatieven voor tropische hardhoutsoorten.

Ervaring sinds 1990: Ruim dertig jaar ervaring als dé Trappenmaker van Waalwijk verzekert u van vakmanschap en kennis.

10 Jaar Garantie:  We bieden 10 jaar garantie op al onze trappen. We zijn trots op de kwaliteit van ons product.

Maak Kennis met TrapDirect en kies de Houten Trap die bij u past

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze houten trappen en wenst u een prijsindicatie te ontvangen of een afspraak te maken? Neemt u dan eenvoudig contact met ons op via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar. TrapDirect helpt u graag bij het maken van de juiste keuze met betrekking tot de nieuwe trap. 

Gerealiseerde houten trappen