Bamboe is razend populair en steeds vaker wordt bamboe gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld meubels en vloeren. Een prettige trend, want naast mooi is bamboe ook nog eens een zeer snel vernieuwende grondstof en daarmee een zeer duurzaam alternatief voor (tropische) hardhoutsoorten.

Het is alweer ruim 10 jaar geleden dat TrapDirect begon met de productie van bamboe trappen en inmiddels weten we precies hoe dit materiaal optimaal te gebruiken. Het was dan ook geen toeval dat deze klanten uit Amsterdam ons in het Brabantse Waalwijk wist te vinden toen zij op Internet naar ‘bamboe trappen’ zochten. De aankoop van bamboe vloeren bracht hen voor het eerst in aanraking met dit mooie materiaal en van daaruit ontstond de wens voor een in bamboe uitgevoerd trappenhuis.

Van bovenaf gezien lijkt deze spiraaltrap, welke van begane grond tot aan zolder loopt, op een moderne versie van het traditionele ‘slakkenhuis’ trappenhuis. Dit effect ontstaat door de witte wanden die het hekwerk op de binnenzijde van de trappen vormen. Ook de trapbomen zijn witgeschilderd uitgevoerd en liggen bij deze trappen ónder de treden. Dit type trap wordt een keepboomtrap genoemd.

Voor een optimale beloopbaarheid van een keepboomtrap steken de treden voor de stootborden uit. Dit wordt een trede met een ‘wel’ genoemd. Wanneer de ‘wel’ ontbreekt, ziet de trap er weliswaar nog moderner uit maar hij zal niet prettig lopen. Vandaar dat TrapDirect altijd adviseert om wel een ‘wel’ toe te passen.  Ook opvallend aan deze trap zijn de 2 ruime bordessen. Niet noodzakelijk maar omdat het trapgat ruim genoeg was maakt het toepassen van deze bordessen de trap nog imposanter.

Er werd in deze woning bewust niet gekozen voor muurleuningen. De witte wanden welke langs de trap alsmede ook langs het trapgat op de vide zijn aangebracht, worden gebruikt als houvast bij het belopen van de trap.

De kleur van de bamboe treden komt zoveel mogelijk overeen met de kleur van de door de klant uitgekozen vloeren. Omdat de Rubio Monocoat Olie die TrapDirect gebruikt in zeer veel tinten verkrijgbaar is, kon een goede match worden gevonden.

Modern, duurzaam & design – een stukje Brabants vakmanschap midden in Amsterdam!

Beoordeling klant na afronding project

Top maatwerk!
Wij wilden 6 jaar geleden graag een bamboe trap en andere leveranciers vroegen de hoofdprijs; we hebben onze woning toen maar zonder trap laten opleveren en verder gezocht. TrapDirect bleek gespecialiseerd in hetgeen wij wilden en konden deze perfect op maat leveren en dachten ook nog verder mee over het ontwerp; echt naadloos ingemeten met laser. We zijn nog steeds erg blij met de trap; de eyecatcher van ons huis en nog steeds niet opnieuw hoeven behandelen.

Irma , Amsterdam