Tijdens de bouw van hun energieneutrale en ecovriendelijke woning, stuitten de bewoners van deze bijzondere woning op de site van Ecotrappen. Dit unieke bouwproject is opgetrokken uit een houtskelet afgewerkt met stro en leem. Een bamboe trap was dan ook een logische keuze, immers bamboe is een snel groeiend natuurlijk materiaal met een lage ecologische voetafdruk.

Voor ons nieuw was het feit dat men op zoek was naar een Feng Shui trap. Feng Shui is een oude Chinese leer die gebaseerd is op een vloeiende beweging van chi – levensenergie – in een woning. Vanuit dit oogpunt hebben trappen een belangrijke functie; zij koppelen immers de energie van de begane grond waar de chi binnenkomt, met andere verdiepingen.

Een goed ontworpen en goed gepositioneerde houten trap zal de manier waarop de energie zich verspreid in de ruimte positief beïnvloeden en bijdragen aan een gevoel van harmonie. De trap mag niet te smal zijn en dien bovendien gesloten te worden uitgevoerd. Een dichte trap stimuleert de chi om omhoog te gaan zonder veel energie te verliezen.

Ook het aanbrengen van een bocht in de trap kan de energie positief beïnvloeden, evenals het afronden van scherpe hoeken zoals hier bijvoorbeeld in het bordes het geval. Ook het weglaten van een spijlenhekwerk was een bewuste op de Feng Shui leer gebaseerde keuze.

Al bovenstaande wensen werden tijdens een bezoek in onze showroom te Waalwijk uitgebreid besproken. Uit dit gesprek volgde een duidelijke en overzichtelijke offerte en 3d-ontwerp. Nadat de wanden geplaatst werden en met leem waren aangesmeerd, is TrapDirect ter plaatse geweest voor het precies inmeten van de nieuwe trap. Vervolgens is de bamboe trap in onze fabriek te Waalwijk geproduceerd en door ons team van trappenstellers in de nieuwe woning geinstalleerd.

Een bijzondere woning, tot in detail uitgedacht…. Mooi hoe we hierin konden meedenken en zelf ook iets bijleerden!