Als trappenmaker werken we regelmatig met projectmanagers; ervaren mensen die particulieren of bedrijven bijstaan in het gehele bouwtraject vanaf het ontwerp tot aan de oplevering. Op het moment dat deze projectmanager zelf een woning ging bouwen, schakelde hij ook voor zijn eigen project TrapDirect in. Een groot compliment!

Omdat deze klant beroepsmatig al veel mensen heeft bijgestaan bij de keuze van hun trap, had hij een duidelijk beeld voor ogen voor de nieuwe trappen in zijn woning.

Sowieso moesten beide trappen in eiken worden uitgevoerd, passend bij de aanwezige meubels en bij de vloer op de eerste verdieping en zolderverdieping.

Daarnaast wilde hij voor de onderste trap een Z-design trap, waarbij de onderste 2 treden als bloktreden uitgevoerd zouden worden en de trap vanaf 2 zijden opgestapt kon worden.

We visualiseerden zijn ideeën in een 3d ontwerp en daarbij bleek dat de grote starttreden wellicht wat te overheersend zouden zijn in de beperkte ruimte van een hal. Als alternatief werd een trap getekend met smallere begintreden, waarbij de eerste 3 treden net ietsje breder zijn dan de overige treden en zo het design van de trap net wat speelser maken. Zoals op de foto’s te zien, werd er gekozen voor het alternatieve ontwerp. Het is erg fijn om door middel van een 3d visualisatie reeds vroeg in het ontwerpproces een duidelijk beeld te kunnen schetsen van de nieuwe trap en op basis daarvan keuzes te maken voor het uiteindelijke ontwerp, zo bleek ook hier.

De zoldertrap werd ook in eiken uitgevoerd en om zoveel mogelijk licht vanuit de dakkapel door te laten viel de keuze op een open trap. De bovenste trap is uitgevoerd met standaard trapbomen en het hekwerk op de bovenboom is door de klant bewust achterwege gelaten. Mooie stripstalen muurleuningen verbinden beide trappen en zorgen voor een veilig houvast bij het belopen.

Zoals veel van de eiken trappen die we plaatsen, zijn ook deze trappen behandeld met een Rubio Monocoat olie, in dit geval in de kleur Natural om zo dicht mogelijk bij de eigen kleur van versgezaagd eiken te blijven. Goede communicatie maakte dat het gehele traject efficiënt verliep en de trappen feilloos pasten in de planning van deze nieuwbouw. De woning is prachtig geworden en het was voor TrapDirect een groot compliment om deel van deze bouw uit te mogen maken.