Op het moment dat onze klant de ruim een eeuw oude woning aan de overzijde van haar huidige adres aankocht, was haar grote wens om de trappen in deze woning in ere te herstellen. In haar toenmalige woning was nog het originele trappenhuis aanwezig en de trappen in de nieuwe woning wenste zij met dezelfde details uit te voeren.

Tijdens ons bezoek ter plaatse bezochten we dus niet één maar twee woningen.

In de nieuw aangekochte woning werd de beschikbare ruimte voor de nieuwe trappen met behulp van 3d technologie ingemeten. In de reeds bewoonde woning hebben we met grote zorg alle detaillering van de trappen handmatig opgemeten en getekend. Deze details zijn daarna zorgvuldig overgenomen in ons trappenprogramma.

Het meest opvallend aan deze klassieke trapopgang zijn toch wel de uitbundig versierde trapspillen met daartussen de ronde spijlen met infreezing. Voor het houtdraaiwerk dat TrapDirect levert, werken wij al vele jaren samen met een ambachtelijke houtdraaier. Wat hij ziet kan hij namaken, mooi om te zien! Zowel het ronde deel van de eerste trapspil alsmede de ronde spijlen zijn door hem gedraaid en daarna in onze fabriek zorgvuldig voorzien van de verdere afwerkingen.

De nieuwe trappen ogen een eeuw oud maar zijn qua kwaliteit en beloopbaarheid helemaal van nu. De door de klant aangebrachte trapkast en de mooie traploper zijn wat ons betreft een perfecte toevoeging en maken het plaatje helemaal compleet!