Een charmant oud pand in het zuiden van België met sfeervolle gemetselde muren, authentieke stalramen en een grote open ruimte. Hier dienden 2 trappen de begane grond met eerste en tweede verdieping te verbinden. Op de eerste verdieping werd door TrapDirect een groot bordes geïnstalleerd om zo een verdiepingsvloer te creëren waarop de verdiepingstrap kon eindigen en de zoldertrap kon starten. Ook in de trappen zijn tussenbordessen geplaatst. Op deze manier werd de volledige ruimte benut en werden de trappen een stuk beter beloopbaar dan in de huidige trapopgang.

In eerste instantie was de wens van de bij dit project betrokken architect het plaatsen van een moderne designtrap met stalen wanden. Echter na het zien van de door ons voorgestelde houten trappen met multiplex platen als wand, werd gekozen voor de uitvoering zoals op bijgaande foto’s te zien is.

De trapbomen van beide trappen zijn in een grijze grondverf opgeleverd. Deze kleur vormt een mooie overgang tussen de rauwe gemetselde muren en de prachtige kwaliteit Frans eiken van de treden.

Ook de wanden welke het hekwerk aan de open zijde van zowel de trappen als de bordessen vormen zijn grijs gelakt. Boven op de wanden is een ronde eiken leuning gemonteerd op stalen pinnen voor een fijne grip bij het opgaan van de trappen. Zoals in België gebruikelijk is, werd geen muurleuning toegepast.

De imposante trappen vormen een bijzonder contrast met de oude elementen uit dit pand. Door de gebruikte materialen wordt echter ook voor eenheid gezorgd.