Modern, open, industrieel en staal. Dat waren de wensen waarmee de eigenaar van deze nieuwbouwwoning het gesprek opende tijdens zijn bezoek aan onze showroom.

Samen maakten we het ontwerp voor deze ruime steektrap met stalen bomen en eikenhouten treden.

Opvallend bij deze open trap is dat het hekwerk aan de buitenkant van de trapboom is gemonteerd en ook aan de buitenzijde van het bordes doorloopt en daar het videhekwerk vormt. Doordat het hekwerk aan de buitenzijde van de trap loopt, komt dit bovendien ten goede aan de breedte van de eiken traptreden. Ook werd in het ontwerp rekening gehouden met de deuropening zodat de trapboom hier precies bovenlangs loopt.

Rondom de vide plaatste de aannemer een gesloten balustrade in de vorm van halfhoge wanden. De vrouw des huizes had als wens om toch een stukje van de vide wat meer open te houden, om zo vanuit haar favoriete leesplekje toch zicht te hebben op wat zich beneden afspeelt. Vandaar dat de wand rondom de vide hier gedeeltelijk werd onderbroken en een stalen hekwerk werd geplaatst om zo haar wens te verwezenlijken.

Tijdens de montage van de trap werd op verzoek van de klant de bijbehorende muurleuning niet aan de wand gemonteerd. Mocht hier in de toekomst toch behoefte aan ontstaan, dan kan dat natuurlijk altijd nog.

Modern, open, industrieel en staal –  een prachtige trap en een tevreden klant!

Beoordeling klant na afronding project

Gewoon geweldig.

Goede begeleiding bij het ontwerpproces. Creatieve voorstellen leidden tot een mooi passend geheel. Prima opvolging richting uitvoering (afspraak is afspraak) met goede afstemming met aannemer en prima uitvoering.

Frank, Vlijmen