Deze supermoderne trap staat bijzonder genoeg in een jaren ’70 woning. Zoals vaker het geval is met woningen uit deze bouwperiode, was het ook bij deze woning tijd voor een grote verbouwing.

De bewoners benaderden TrapDirect al vroeg in hun renovatietraject. Tijdens een eerste bezoek ter plaatse werd de ruimte ingemeten en werden hun wensen besproken.

Ook brachten de bewoners een bezoek aan onze showroom in Waalwijk om daar de verschillende materialen voor de trap en de mogelijke afwerkingen daarvan te bezichtigen.

Er was heel duidelijk een voorkeur voor moderne materialen en minimalistisch design. Hout, glas, staal – deze designtrap combineert al deze elementen.

Om de aandacht niet af te leiden van het strakke ontwerp van deze stalen trap werd het hekwerk aan de open zijde bewust achterwege gelaten door de klant.

Voor de treden werd gekozen voor prachtig klassiek eiken en deze werden behandeld met een warme tint Monocoat Olie.

De videhekwerken bestaan uit een simplistische omlijsting van zwart staal met een glasvulling en voor de muurleuningen werd gekozen voor stripstaal.

Al snel werd duidelijk dat in het bestaande trapgat geen prettig beloopbare trap gerealiseerd kon worden en daarom werd geadviseerd om het trapgat te vergroten. De aannemer die bij dit werk betrokken was heeft deze aanpassing uitgevoerd.

Soms kan een relatief kleine aanpassing van de beschikbare ruimte grote meerwaarde hebben voor de functionaliteit van de trap.

Doordat in de ruimte waar de trap is geplaatst zich meer details in zwart staal en glas bevinden, wordt de moderne uitstraling van de trap nog extra versterkt. Open, ruimtelijk en elegant en gelijktijdig stoer, aanwezig en industrieel. Deze trap bewijst dat het kan!