In deze Jaren 70 bungalow in het oosten van het land was de bergzolder enkel via een ladder bereikbaar. De bewoonster wenste deze ruimte als volwaardige verdieping te gaan gebruiken en benaderde TrapDirect om een vaste verdiepingstrap te realiseren.

In verband met het schuine lessenaarsdak en de indeling van de begane grond bood deze kleine slaapkamer de beste mogelijkheid voor het plaatsen van de nieuwe open trap.
Tijdens het inmeten van de trap werd ook de positie en de grootte van het nieuwe trapgat bepaald, daarbij rekening houdend met de schuinte van het dak en de beloopbaarheid van de trap.

Het trapgat in beton werd door TrapDirect gerealiseerd en ook een stalen balk voor het opvangen van de constructie werd door ons geplaatst.

In eerste instantie was de keuze voor de houtsoort niet duidelijk. TrapDirect maakte na het inmeten dan ook offerte voor een trap in zowel eiken, bamboe als rubberwood en hierbij behorende 3d ontwerpen om zo de verschillende opties inzichtelijk te maken. Ook werd zowel een open als een gesloten trap geoffreerd.

Uiteindelijk werd gekozen voor deze mooie open bamboe trap met daarop een hekwerk met RVS liggers. Een mooie en betaalbare moderne designtrap. Zoals op de foto’s te zien heeft het hekwerk op de trapboom 2 RVS liggers en op de vide loopt dit over in een hekwerk met 3 RVS barren. In principe adviseren we als videhekwerk liever een hekwerk met verticale spijlen in verband met de veiligheid, maar de keuze ligt uiteindelijk bij de klant. Zowel het videhekwerk als ook de aftimmering van de stalen balk werden tijdens plaatsing van de trap door onze professionele trappenstellers gemonteerd. Een muurleuning werd achterwege gelaten.

Omdat de trap geplaatst zou worden voordat de nieuwe tegelvloer werd gelegd, werd de eerste trede iets verhoogd. Na het leggen van de vloer was het hoogteverschil van alle treden weer exact hetzelfde. Dat is het mooie aan maatwerk; TrapDirect denkt graag mee met de klant en biedt passende oplossingen. De zolder is nu makkelijk toegankelijk en daarmee werd een flinke meerwaarde gecreëerd in deze woning!