Zoals in zo vele woningen, stond ook in deze woning in Waalwijk een stalen trap met hardhouten treden, daterend uit de jaren ’80. Omdat deze trap erg versleten raakte, benaderden de bewoners TrapDirect voor een afspraak ter plaatse.

Zoals op de foto’s te zien is, is het trapgat wat vreemd van vorm. Dit is vaker het geval bij trapgaten die horen bij stalen trappen. De nieuwe trap moest echter wel in het huidige trapgat passen. De oplossing in deze situatie werd deze zogenaamde driekwartstrap. Een trap die maar liefst driemaal een 90 graden draai maakt.

Ook begint de trap iets scheluw, ofwel schuin. Dit was in deze situatie noodzakelijk om zo voldoende doorloophoogte te houden bij het belopen van de trap, vanwege het genoemde vreemde trapgat.

De nieuwe trap staat midden in de woonkamer en mocht dus de aandacht trekken. De klant had een duidelijke wens voor een moderne industriële trap en het mooie gelamelleerde rubberwood in combinatie met het stoere zwart maken de trap een echte blikvanger in het interieur.

Omdat onder de trap bergruimte gewenst was, monteerde TrapDirect hier een kozijn en deur. Precies hoog genoeg!

De onderzijde van de trap is zoals altijd netjes afgewerkt met ronde kanten aan de stootborden en treden. Ook worden de stootborden geschoten en zijn geen schroefgaten zichtbaar. Omdat in de bovenste draai een driehoek open zou blijven tussen de trapboom en het plafond welke zichtbaar zou zijn vanuit de woonkamer, werd hier de trapboom verlengd. Zo werd deze hoek meteen netjes afgetimmerd. De muurleuningen zijn van hout; een mooi en budgetvriendelijk alternatief voor staal. Door de stoere moderne leuninghouders en de zwarte afwerklaag zijn ze op het eerste oog niet van een stalen muurleuning te onderscheiden.