De stalen bordestrap in een drukbezochte praktijkruimte was te steil en leidde tot gevaarlijke situaties. Er was een nieuwe trap nodig en de belangrijkste wens vanuit de klant was dat deze beter en comfortabeler beloopbaar moest zijn. Daarnaast zou men graag verder niets aan hoeven passen aan de ruimte. De nieuwe trap diende dan ook om de radiator, de veiligheidscamera en uiteraard ook de stalen paal te passen. Tijdens een bezoek ter plaatse van TrapDirect wordt ingemeten met behulp van 3d technologie. Het was dus mogelijk om niet alleen de ruimte in te tekenen, maar ook deze details en daar omheen een trapontwerp te realiseren. Op de foto ziet u zelfs hoe de trapboom gedeeltelijk áchter de radiator langs loopt. Dat is nog eens een trap op maat!

Omdat de trap in deze openbare ruimte veelvuldig wordt belopen, viel de keuze al snel op een stevige gesloten trap van gelamelleerd rubberwood. Rubberwood is een hardhoutsoort en daarom erg slijtvast. Een afwerking met transparante vernis zorgde vervolgens voor weinig onderhoud en goede bescherming.

Het gebruikte rubberwood is opgebouwd uit zogenaamde lamellen; steeds aan elkaar verlijmde stukken hout. Zo kunnen ook de kleinere gedeeltes van de rubberboom worden gebruikt en is er weinig afval. Sowieso hebben de bomen waaruit deze panelen werden vervaardigd eerst grondstoffen voor de rubberindustrie geleverd. Aan het einde van hun optimale opbrengstperiode worden nieuwe bomen herplant en de oude bomen dus hergebruikt als grondstof voor de trappen- en meubelindustrie.

Stevige hekwerken en een prettig in de hand liggende muurleuningen zorgen ervoor dat de nieuwe trap veilig beloopbaar is voor de bezoekers van de praktijk.

Al met al een zeer geslaagde samenwerking; een mooie en veilige robuuste hardhouten trap, goed beloopbaar en ook nog eens duurzaam. Vele jaren veilig loopplezier gegarandeerd!