Voor een modern nieuwbouwproject in België werd TrapDirect gevraagd om 2 nieuwe trappen te realiseren. De trappen zijn beiden recht van vorm en hebben aan de open zijde een hekwerk op de trapboom. In dit geval koos de klant voor een hekwerk bestaande uit horizontale RVS barren met daarboven een houten bovenregel. Het is mogelijk om voor 2 of 3 barren te kiezen, en naast RVS zijn deze ook in zwart staal te verkrijgen. Hier werd gekozen voor 3 inox liggers, dus net wat meer aanwezig maar nog steeds zeker ruimtelijk.

Voor de trap die vanuit de woonkamer naar de eerste verdieping loopt werd gekozen voor een open trap zodat de trap het licht van het raam niet tegenhoudt en zo de ruimte zo licht mogelijk te houden.

Omdat op de eerste verdieping een wandje stond, adviseerden we om de nieuwe trap iets smaller te maken dan de breedte van het trapgat. Zo bleef het mogelijk om ook bovenaan de trap nog met een hand over de bovenregel van het hekwerk te gaan zonder klem te komen zitten tussen het hekwerk en deze muur. Het toepassen van een muurleuning is niet gebruikelijk in België en werd dus ook in dit project weggelaten.

De zoldertrap werd als gesloten trap uitgevoerd en ook op zolder is het trapgat veilig afgeschermd door een reeds aanwezige stenen muur.

Beide rubberwood trappen werden behandeld met een Monocoat Olie in de kleur White.

Deze olie is niet alleen verkrijgbaar in vele kleuren, maar trappen die hiermee zijn behandeld, behoeven weinig en eenvoudig onderhoud.