De trotste eigenaren van deze moderne trap kwamen in contact met TrapDirect via het invullen van het contactformulier op de website. Naar aanleiding daarvan werd een afspraak ter plaatse gepland voor inmeten en advies.

Deze bijzondere jaren ’30 woning in Eindhoven werd grondig gerenoveerd en al werden zoveel mogelijk authentieke details in ere hersteld; er was ook de wens om de woning een moderne knipoog te geven.

De nieuwe trap staat pal voor de bijzondere en volledig vernieuwde glaspartij. Een dergelijke grote en vaak hoge glaspartij over verschillende verdiepingen is typerend voor een jaren 30 woning. Om zoveel mogelijk licht binnen te laten komen is voor de trap bewust voor een heel open ontwerp gekozen.

De opvallende trapboom heeft een moderne zigzag vorm en werd in zwart plaatstaal uitgevoerd. Het zwart past mooi bij de overige zwarte details in de ruimte zoals de sierrand in de eiken visgraatvloer en het bakelieten hang- en sluitwerk. Ook een kort stuk muurleuning bij het onderste kwart van de trap is in zwart stripstaal uitgevoerd.

Als materiaal voor de traptreden wenste de klant eikenhout waarbij de afwerklaag zoveel mogelijk overeen moest komen met de kleur van de nieuwe vloer. Hiervoor werden verschillende proefstukjes gemaakt van eiken in verscheidene tinten Monocoat olie om deze zo te kunnen vergelijken met stalen van de vloerdelen. Monocoat is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar en ook dit keer vonden we een mooie passende tint.

Het is heel bijzonder om te zien hoe de klassieke elementen van de woning en de zeer moderne vormgeving van de nieuwe trap elkaar versterken.  Ook niet onbelangrijk: de nieuwe trap loopt vele malen beter dan de originele trap.

Een prachtige renovatie met de trap als verrassend element.