Deze mooie moderne designtrap staat in een nieuwbouwwoning in de buurt van Breda. De klant benaderde TrapDirect in eerste instantie voor een offerte voor een stalen trap met een zigzag trapboom. Als alternatief maakten wij ook offerte voor een geheel houten trap met een getande trapboom.

Uiteindelijk viel de keuze op een houten trap en wel in een combinatie van rubberwood bomen en mooie eiken treden. Bij dit specifieke trapontwerp wordt de trapboom als een getande trapboom uitgevoerd. Hierdoor lijkt het alsof de trapboom bestaat uit gestapelde blokken. Door deze bomen antracietgrijs te schilderen ontstaat de illusie van een stalen trap.

De eiken treden zijn met Monocoat Smoked Oak behandeld, een eenlaagsbehandeling op oliebasis welke in veel verschillende tinten verkrijgbaar is. Bovendien is deze olie zeer onderhoudsvriendelijk en slijtvast.

Aan de open zijde van de trap wenste de klant geen hekwerk te laten plaatsen om zo het minimalistische design van deze moderne open trap te versterken. Er werd echter wel gekozen voor een stevig bevestigde houten muurleuning. Deze werd door de klant zo netjes afgelakt dat het op het eerste oog lijkt alsof de muurleuning van staal is! TrapDirect biedt een aantal moderne leuninghouders aan in bijvoorbeeld RVS of zwart staal. Bij deze trap werd voor de zwarte leuninghouders gekozen.

Het geheel mag er zijn; bij binnenkomst is deze opvallende designtrap het eerste dat men ziet. Ruimtelijk en bijzonder design en ook nog eens prettig beloopbaar!