In deze woning in Spijkenisse waren al 2 volwaardige houten trappen aanwezig op het moment dat de klant ons benaderde. Echter startte de trapopgang vanuit de hal en draaiden beide trappen vervolgens boven elkaar langs linksom tot aan de zolderverdieping.

De klant wenste de trappen om te draaien en de nieuwe trappen vanuit de woonkamer te laten starten. Veel gezelliger!

In eerste instantie offreerden we volledig grenen trappen, voorbehandeld met zwarte grondverf. De klant gaf aan te twijfelen of ze liever verlichting in de muur langs de trapboom wilde laten maken of de trap wenste te bekleden. Daarop was ons advies om niet te bekleden, maar de traptreden meteen in de door haar gewenste houtsoort te fabriceren.

De keuze viel op bamboe, een mooi en duurzaam alternatief voor hardhout. Het bamboe, met zijn mooie patroon van fijne lijntjes dat ontstaat bij het persen van de bamboestengels, werd met een Monocoat Castle Brown olie behandeld. Deze eenlaagsbehandeling trekt in het hout zelf, en na uitharding behoeven de treden heel lang weinig onderhoud.

De onderste trap werd uitgevoerd als dichte trap, om zo de nieuwe afscheiding te vormen met de hal. De bovenste trap daarentegen werd uitgevoerd als open trap om zo ruimtelijk mogelijk te ogen op een wat kleine overloop. Ook valt op deze manier extra licht vanuit de dakramen op de zolderverdieping de overloop binnen.

De houten muurleuningen werden zwart geschilderd en in combinatie met moderne zwarte leuninghouders lijken ze in eerste instantie haast van staal.

De nieuwe trap is zo mooi dat deze gezien mag worden, zelfs in de woonkamer. De wens van de klant is daarmee dan ook uitgekomen, en dat was precies de bedoeling!

Beoordeling klant na afronding project:

“Mijn 2 oude trappen wilde ik vervangen voor modernere trappen.

Ik ben via een andere zaak doorverwezen naar Trapdirect. De meetafspraak was snel gemaakt. Aangezien ik geen specialist ben, wilde ik op basis van mijn waarneming en het advies een definitief besluit nemen. Ik wist alleen hoe ik de trappen wilde hebben. Al bij de meetafspraak had ik een goed gevoel. Het zag er professioneel uit en al mijn vragen konden beantwoord worden. Ik kreeg ook advies in duurzaam materiaal. Ik koos uiteindelijk op basis van dat advies voor bamboe hout. De 3d-tekeningen volgden snel en na goedkeuring maakten wij een afspraak voor de werkzaamheden. 1 Dag kwam een team om de oude trappen te slopen en de volgende dag stond een ander team voor 07.00 u klaar om de nieuwe trappen te plaatsen. Aan het eind van de dag waren de trappen geplaatst. Nadat ik de volgende dag op mijn gemak de trappen had bekeken, constateerde ik kleine oneffenheden. De oneffenheden werden snel daarna hersteld. Het was een klus en ik moest even in de rotzooi zitten maar ben tevreden.

Ik ben nog steeds blij met mijn trappen en heb geen spijt van mijn keuze. Van mijn visite krijg ik regelmatig complimenten.”

Lilian, Spijkenisse